design av Davide Valentini

MANNEN MED BLOMMAN I SIN MUN

av nobelpristagaren 

Luigi Pirandello


Mannen med blomman i sin mun är en enaktare, ett drama som har oförmågan att kommunicera och verklighetsuppfattning som huvudämnen. Pjäsen sattes upp för första gången den 24 januari 1922 på Teatro Manzoni i Milano. Det handlar om en man som vet att han kommer att dö inom kort och som tänker på livet och alla små detaljer som vardagslivet bjuder på. Han talar med en annan man, en vanlig man, som inte tänker på döden. Pirandello grundar den här dramatiska texten på en novell som han skrev några år tidigare (”La morte addosso”).

Som vanligt, kommer TeaterPIs version av pjäsen att bli en blandning av olika konstformer. Föreställningen är uppdelad i två akter. I första akten (en prolog) möts fotografi och levande musik på en teaterscen utan en fjärde vägg; i andra akten är det Pirandellos text och skådespeleriet som är viktigast. I den här föreställningen kommer publiken ständigt vara inblandad och involverad på något sätt. För första gången jobbar Teater  med teater i teatern (en av viktigaste Pirandellos koncept) och använder improvisationen som skådespelarteknik.


Luigi Pirandello, född 28 juni 1867 i Agrigento på Sicilien, död 10 december 1936 i Rom, var en italiensk författare. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur år 1934 ”för hans djärva och sinnrika nyskapelse av dramats och scenens konst”. Redan från 1889 skrev Pirandello poesi, men det var med några av sina romaner, noveller och framför allt skådespel som han klev fram som en stor och originell författare.

 
Folkuniversitetet
Kungstensgatan 45, 113 59 Stockholm

13 - 14 januari, kl. 18:30
15 januari, kl. 16:00

För mer info och bokningar
www.teaterpi.com

teaterpi@gmail.com


Regi:
Samuele Caldognetto

Med:
Samuele Caldognetto
(Mannen med blomman i sin mun)

Davide Valentini
(Den stillsamme gästen)

Elvira De Troia
(Kvinnan)

Musik:
Michele Benincaso, Giulio Petitta, Annika Nygård,
Ingela Lundh, Giuseppe Ricciardo

Fotografi:
Giusy Barbiani, Paolo Barbieri,
Gabriele Garavini, Miriam Ventura

Video/Ljud:
Nicola Pierini

Ljussättare:
Elisa Trucco

© 2023 by THEATER COMPANY. Proudly created with Wix.com
 

  • TeaterPi Facebook
  • TeaterPi Instagram
  • Twitter Twitter
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now